NIEUWS

D-Link maakt oude speakers draadloos met Home Music Everywhere


Redactie HiFi.nl | 14 november 2014

D-Link komt met een apparaat dat ervoor zorgt dat je ook draadloos muziek kunt streamen naar je oude luidsprekers. De DCH-M225 Home Music Everywhere streamt namelijk je muziek vanaf een Android- of iOS-apparaat of een met een netwerk verbonden mediaspeler rechtstreeks naar vrijwel elke aangesloten luidspreker of stereo-installatie met een standaard 3,5 mm audiostekker.

Het apparaat is een kleine plug zonder aanvullende voedingskabels dat je aansluit op een stopcontact. Met meerdere Music Everywhere-apparaten in verschillende ruimtes kan de muziekweergave met één druk op de knop van de ene naar de andere ruimte worden overgebracht. Via Mini-Jack sluit je de DCH-M225 aan op de ingang van je klassieke versterker. Met een mobile device als smartphone of tablet kun je via WiFi muziek streamen naar je oude stereotoren met behulp van bijvoorbeeld Spotify.

Via WiFi Protected Setup (WPS) kun je voor het instellen van de DCH-M225 Home Music Everywhere het apparaat in het stopcontact te steken om hem daarna met een druk op de knop te verbinden met een draadloos thuisnetwerk. Gebruikers zonder WPS-router downloaden de QRS Mobile-app of loggen in via internet op de Music Everywhere internetbrowser. Music Everywhere kan muziektracks streamen vanaf elke met een netwerk verbonden mediaspeler of muziektoepassing op een apparaat met ondersteuning voor DLNA of AirPlay.

De DCH-M225 werkt ook als een WiFi-extender die direct het bereik van een draadloos netwerk vergroot. De extender biedt ondersteuning voor de Wireless N-technologie en snelheden tot 300 Mbps. Het apparaat maakt gebruik van de indeling van het huis door meerdere draadloze signalen te laten afketsen tegen wanden en plafonds om obstakels te omzeilen.

"Music Everywhere maakt het eenvoudig om muziek te streamen door het hele huis, zonder de bereikbeperkingen van Bluetooth”, aldus Kevin Wen, president van D-Link Europa. “Het apparaat biedt ook WiFi-dekking op moeilijk bereikbare plaatsen zoals kelders en slaapkamers boven, zodat gebruikers overal in huis kunnen genieten van een geweldige luisterervaring."

De DCH-M225 Home Music Everywhere is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 49,95 euro. Bekijk ook de site van D-Link Nederland.


EDITORS' CHOICE