NIEUWSTeufel

Teufel Cinebar 11 instap-soundbar

Redactie HiFi.nl | 28 november 2013 | Teufel

Teufel introduceert de Cinebar 11, een aanvulling op het bestaande aanbod soundbars. De jongste en bijzonder slanke telg in het home cinema-assortiment biedt naast een stevig geluid voor je televisie ook gebruiksgemak dankzij NFC, Bluetooth, en een draadloze subwoofer. Qua prijsstelling vind je de 11 met €399 precies halverwege de grote broer, de 51 THX.

Teufel heeft in totaal acht drivers in de soundbar gebouwd, plus een grote 165-mm woofer in de subwoofer van de Cinebar 11 ondergebracht. "De reputatie op het gebied van geluidsweergave moeten we hooghouden", licht Teufel Audio productmanager Robert Schwarz toe. "Tegelijkertijd is een onopvallend geluidssysteem de trend. Het resultaat bij de Cinebar 11 is een perfecte synergie tussen ontwerp en geluidsperformance."

De soundbar is met z’n 5,4 cm laag genoeg om de set zonder problemen direct onder de meeste flatscreen televisies te plaatsen. De smalle en draadloze basreflex subwoofer kan flexibel in de ruimte worden geplaatst zonder kabel tussen soundbar en subwoofer. Dankzij NFC (near field communication) maakt de Bluetooth ontvanger van de Cinebar 11 snel verbinding met smartphones, tablets en notebooks, zodat je heel eenvoudig en snel alle muziekbronnen draadloos kunt afspelen op de Cinebar 11.

De Cinebar 11 beschikt over twee HDMI-aansluitingen: één HDMI-ingang en één uitgang die beide versie 1.4 ondersteunen zodat je geen aparte audiokabel tussen televisie en de Cinebar 11 nodig hebt. Met de optische ingang kan een extra game console of cd-speler worden aangesloten, waardoor een stereo of AV-receiver in principe overbodig is.

De Dolby- en DTS decoder en de virtual-sound technologie moeten zorgen voor een ruimtelijke surround ervaring. De soundbar is in het bezit van twee tweeters en zes midrange drivers, en de subwoofer beschikt over een 165-mm woofer voor een krachtige basweergave tot 40 Hz. Dankzij de krachtige soundbar met 80 Watt vermogen en de subwoofer met 60 Watt vermogen, vult de Cinebar 11 ruimtes tot 20m² met home cinema geluid. De draadloze subwoofer kan zowel staand als liggend worden opgesteld.

De Cinebar 11 is per direct verkrijgbaar op teufelaudio.nl voor € 399,99.

MERK

EDITORS' CHOICE