NIEUWSRuark Audio

Laatste kans: Prijsvraag Ruark Audio MR1


Redactie HiFi.nl | 29 november 2013 | Ruark Audio

De Engelse audiofabrikant Ruark Audio heeft dezelfde verstandige stap gezet als zoveel hifi-merken in recente tijden: het aanbod ook op het draadloze vlak uitbreiden. En hun nieuwste product is misschien wel het meest open-minded muzieksysteem van dit moment. Een tablet of smartphone van Apple, Samsung, HTC of elk ander merk, een PC, laptop of televisie, de Ruark Audio MR1 herkent ze allemaal.

Direct naar de Prijsvraag-Pagina – t/m 30 november

Je koppelt de compacte speakers simpelweg draadloos via Bluetooth (geen kabels, geen gedoe), en je laat je verrassen door een klank waar Ruark dankzij de jarenlange ervaring garant voor staat. Groots en vol geluid vanuit luidsprekers zo groot als een stapeltje cd's. Je maakt nu kans om een setje te winnen, dus neem zeker een kijkje op onze prijsvraagpagina.

Direct naar de Prijsvraag-Pagina – t/m 30 november

In de basis zijn de MR1's ontworpen voor computer-audio, maar het setje is ook geschikt om het geluid van flatscreen televisies te verbeteren – of natuurlijk als gaaf speakersetje voor je draaitafel of cd-speler. Dankzij de ingebouwde Bluetooth-capaciteiten kun je muziek draadloos naar de speakers streamen, en dankzij het technisch hoogstaande apt-X is die verbinding van uitstekende kwaliteit.

Direct naar de Prijsvraag-Pagina – t/m 30 november

Het punt is namelijk dat het ene Bluetooth het andere niet is. Wat het draadloze transport van audiosignalen via Bluetooth betreft, is A2DP veruit de bekendste methode. A2DP staat voor Advanced Audio Distribution Profile. De A2DP norm is echter in de eerste plaats ontwikkeld om audiosignalen over en weer te sturen tussen mobieltjes en headsets en in carkits. Aangezien A2DP in regel steunt op een lossy algoritme van een inferieure kwaliteit, is de geluidskwaliteit erg zwak. Van apt-X – de kwalitatieve tegenhanger van A2DP – bestaat echter wél een lossless variant. En die klinkt onvergelijkbaar veel beter dan A2DP. Daarbij profiteert apt-X ook van superieure latency waarden. Wanneer je een Bluetooth signaal stuurt naar meerdere luidsprekers tegelijk, is dat een niet onbelangrijk gegeven.

EDITORS' CHOICE