(Gesponsord artikel)

Olie en Olie


Anneke Ruys | 04 maart 2010

Olie & Olie is een ‘Quality Seller’, zo eentje waar er vandaag de dag nog maar weinig van tegenkomt. Bij deze zaak krijg je naast de allernieuwste Hifi Stereo en surround apparatuur ook advies op maat door experts die precies weten waar ze over praten. Ben je op zoek naar échte kwaliteit in Den Haag? Olie & Olie natuurlijk!

Op de Neherkade 2252 in Den Haag vind je Quality Seller Olie & Olie van Jan Olie. De zaak werd ooit 40 jaar geleden gestart en opgezet door de broer van Jan, Tom Olie. Dat was toen nog in de Waldorpstraat. Bezoekers konden daar alles op het gebied van audio, video en tv apparatuur krijgen en altijd voor de laagste prijs. Een ‘winkel’ kon je het in die tijd eigenlijk moeilijk noemen. Het waren meer een aantal houten stellingen en veel dozen met inhoud wat het eerste handelsmerk vormde van wat ‘Quality Sellers’ toen was.


(c) Foto: Paul Vermeulen

De winkel groeide al snel uit zijn voegen dus werd er gekozen voor een groter pand aan de Rijswijkseweg. Toen het industriegebied waar de winkel toentertijd lag gesloopt werd, verhuisde Olie & Olie naar een nieuwbouwpand aan de Neherkade, waar ze vandaag de dag nog steeds zitten. De naam van de zaak veranderde toen ook van Quality Sellers in Olie & Olie naar de twee Olie broers, maar ‘Quality Sellers’ zijn ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Olie & Olie is misschien geen nieuwkomer, maar zeker ook niet van de oude stempel. Met een vernieuwende blik en decennia lange ervaring kijkt het bedrijf verder dan het de klant in de eerste instantie mogelijk lijkt.


(c) Foto: Paul Vermeulen

Ben je filmfanaat, hou je van muziek, wil je alles in een of juist liever gescheiden componenten? Denk ‘outside the box’ en laat je bij Olie & Olie verrassen op het gebied van Hi-fi Stereo, televisie en home-entertainment. Hier gaat zelfs voor de meest verwende liefhebber een wereld aan mogelijkheden open.

 

Muziekliefde

De rondleiding door Olie & Olie door bedrijfsleider Pim Kalkhoven begint na het genot van een geurige kop koffie. Wat je meteen opmerkt bij Olie & Olie is de rust die de zaak uitstraalt. De winkel is uiterst ruim opgezet en de klanten kunnen er geheel op hun gemak hun keuzes maken zonder dat ze daarbij gestoord of afgeleid worden.


(c) Foto: Paul Vermeulen

Pim Kalkhoven (op de foto links, naast Jan Olie) is écht de juiste persoon op de juiste plaats in Olie & Olie. Hij vertelt vol passie over zijn achtergrond en vooral over zijn grote liefde: de muziek. Als enthousiaste muziek- én filmliefhebber weet hij als geen ander waar de gretige kopers naar op zoek zijn. “Ik verzamel al muziek sinds ik een klein jongetje was: elpees, singles, cd’s. Mijn platen heb ik ooit allemaal verkocht en soms heb ik daar nog stiekem een beetje spijt van, puur vanuit nostalgie De afgelopen jaren is weergavekwaliteit van film en muziek natuurlijk drastisch verbeterde met de komst van hoogwaardige apparatuur en nieuwe technieken zoals HDTV, SACD, DVD-A en natuurlijk Blu-Ray en zeer binnenkort 3D HDTV .


(c) Foto: Paul Vermeulen

Zelf heb ik nu en zeer interessante film- en muziekcollectie op verschillende media waarvan tegenwoordig een groot deels is verzameld op de computer, vooral populaire muziek. Door de jaren heen heb ik van alles gekocht en verzameld: van pop tot rock en van blues tot jazz en van klassiek tot wereldmuziek wel met een voorkeur voor de échte rockmuziek uit de 70’s en 80’s: van AC/DC, The Police tot Van Halen. De allereerste plaat die ik ooit kocht was ‘Face The Music’ van Electric Light Orchestra uit 1975. Muziek is altijd onmiskenbaar aanwezig geweest in mijn leven. Ik zou echt niet zonder kúnnen. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.”

 

Kwaliteit en kennis

Pim’s grote kennis op het gebied van muziek, maar ook van film wordt ook mij meteen duidelijk. Hij weet precies hoe muziek op zijn mooist kan klinken en hoe je van het kijken naar films een echte beleving maakt. Het is inderdaad een pro als je geholpen wordt door iemand die met zoveel passie en liefde zijn werk doet en zó goed kan vertellen over zijn vak. Klanten zullen daarom altijd met plezier terugkomen naar Olie & Olie waar je als klant nog advies op maat krijgt. Ook ik laat me graag leiden naar het echte muziekwalhalla van Olie & Olie en dat bevindt zich op de eerste verdieping.


(c) Foto: Paul Vermeulen

Daar verbaast zelfs de meest verwende klant zich over de grote sortering kwaliteits audio- en videoapparatuur die Olie & Olie in huis heeft. Dat varieert van de merken Rel, Van den Hul, Tannoy, Final, Energy, Acoustic Energy, Mordaunt Short, Epos, Klipsch, Marantz, Denon, Cambridge Audio, Pioneer, Musical Fidelity, T+A, Creek , Teac, Advance Acoustic, Panasonic, Hantarex en LG : allemaal topmerken die bij Olie & Olie sterk vertegenwoordigd zijn “We hebben bijvoorbeeld speakers in alle soorten en maten, van een kleine Avant 1 monitor tot de majestueuze Definition DC10T weergevers. De mooiste en duurste speakers liggen rond de 3000 euro per stuk, maar ook voor een veel lagere prijs heb je al een hele mooie set.”


(c) Foto: Paul Vermeulen

Ook voor de mensen die zich willen wagen aan een echte thuisbioscoop ervaring is een bezoek aan Olie & Olie een ‘must’. In de afgesloten luisterruimte staan een aantal spectaculaire systemen opgesteld waardoor je de film anders ‘beleeft’. Het lijkt wel of je middenin de film zit met een beleving die verder gaat dan de gemiddelde bioscoop! “Wat betreft de verkopen in Hi-Fi stereo en hoogwaardig surround , zie je eigenlijk een bijna gelijkwaardige verdeling, de beleving ligt dan ook dicht tegen elkaar aan en soms is budget hier een bepalende factor Behalve het geluid is ook het design van groter belang aan het worden, maar dat mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit. Verder zien wij dat hoogwaardige bekabeling en accessoires zoals netfilters, dempers, en reinigingsartikelen behoorlijk gemeengoed aan het worden zijn”.

 

Expertise

Olie & Olie is echt een winkel waar je terechtkunt voor de meest geavanceerde audio, video en tv-apparatuur met de nadruk op ‘kwaliteit’. In de geavanceerde luisterruimtes wordt mij een exclusief kijkje en een onvergetelijk luistermoment gegund. Ik neem plaats in de luxe stoelen waar ik me eerst volledig laat onderdompelen in de prachtigste muziekklanken afkomstig van de ongelooflijk mooie geluidsapparatuur. Nog nooit heeft muziek zoveel voldoening gegeven als hier.


(c) Foto: Paul Vermeulen

Een absolute pro is ook hier weer de grote expertise die het bedrijf in huis heeft, zowel op het gebied van de apparatuur die Olie & Olie verkoopt als wat de muziek betreft. De passie springt ervan af bij deze allround expert. “Met de juiste keuze van muziek, weten wij precies de maximale muziekbeleving te kunnen geven." Uiteraard in combinatie met de meest geavanceerde apparatuur want daarvoor ben je bij Olie & Olie aan het juiste adres. “Wanneer er mensen naar onze zaak komen is dat vaak via mond- tot mondreclame. Veel mensen weten dat Olie & Olie de beste audio- en videozaak van Den Haag is en dat zijn we natuurlijk al jaren. Wij gaan voor de beste kwaliteit tegen een faire prijs”. 


(c) Foto: Paul Vermeulen

“Mensen die van tevoren al mededelen dat ze op zoek zijn naar een ‘goedkope puur plastic’ installatie moet ik helaas teleurstellen. Olie & Olie gaat voor de beste producten gekoppeld aan maximale kwaliteit en daar zit natuurlijk ook een bepaald prijskaartje aan. We nemen alle tijd en moeite om de klanten optimaal te adviseren. De meeste mensen raken er na hun luisterervaring en bijbehorend advies meteen van overtuigd dat goedkoop duurkoop is. Zo hebben we al heel wat mensen voor een gigantische miskoop behoed”.

 

Muziekbeleving

De klanten van Olie & Olie zijn veelzijdig te noemen: van fanatieke muziek- en filmliefhebbers, stelletjes die een mooie geluidsinstallatie willen voor hun nieuwe huis tot gescheiden mannen en vrouwen of alleenstaanden die zichzelf graag een mooi cadeau gunnen. En wat is er nou mooier dan een prachtige geluidsinstallatie met een maximale muziekbeleving? “Er komen hier veel man-vrouw stellen. Wanneer ze binnenkomen zie je vaak dat de vrouw minder enthousiasme toont dan de man. Zij gaat voor ‘niet te groot en niet te opvallend’ terwijl het voor hem zo groot en indrukwekkend mogelijk mag zijn. Het grappige is dat het uiteindelijk de dames zijn die de laatste keus maken en vaak nog een stap verder willen gaan als het om kwaliteit gaat. We gunnen ze altijd alle tijd om hun beslissing te maken. Wanneer ze de muziek via de mooiste – en vaak grote speakers - beleefd hebben zijn ze volledig ‘om’. De weerstand tegen de grote speakers en de complete surround set is al snel weg en zo’n stel gaat er dan toch vaak met de beste en meest complete set vandoor”.


(c) Foto: Paul Vermeulen

Tenslotte vragen we Pim Kalkhoven naar de drijfveer achter de winkel. “Onze drijfveer is om de mensen blij te maken met ons bewust gekozen assortiment aan apparatuur dat wij voeren. We willen ze een goed gevoel geven en lekker van muziek en film laten genieten. Voor ons is het natuurlijk de mooiste reclame wanneer mensen met de grootste voldoening hun aankoop doen en er daarna ten volle van genieten. Een betere mond- tot mond reclame is er volgens mij niet.”

Aanvullende informatie:

Olie & Olie
Neherkade 2252-2254
Den Haag

Tel. 070-3193536
E-mail: info@olie-olie.nl
Website: www.olie-olie.nl