Radiant Acoustics Clarity 6.2: tweeweg monitorluidspreker en het eerste product van het merk


Sinan Kökbugur | 25 september 2024 | Fotografie Fabrikant

De Deense luidsprekerfabrikant Radiant Acoustics is een nieuw bedrijf, of eigenlijk een nieuw merk, en presenteert zichzelf als een innovatieve nieuweling op het gebied van hoogwaardige audiosystemen. De Clarity 6.2 is een monitorluidspreker en het is het eerste product van Radiant Acoustics.

Radiant Acoustics Clarity 6.2

Nieuw bedrijf? Nou nee, niet helemaal. Radiant Acoustics is opgericht door de samenwerking van verschillende ervaren bedrijven onder leiding van Peter Lyngdorf en heeft als doel geavanceerde geluidstechnologieën toegankelijk te maken voor een breed publiek. Door compacte luidsprekers te ontwikkelen die indruk maken met technologische innovaties wil Radiant Acoustics het eerdere idee van high-end geluid naar eigen zeggen opnieuw definiëren.

Het eerste product van het merk is tweeweg monitorluidspreker Clarity 6.2 die zich kenmerkt door het gebruik van de modernste technologieën en hoogwaardige componenten. Volgens de fabrikant levert de Clarity 6.2 een nauwkeurige muziekweergave in een ruimtebesparend ontwerp. De luidsprekers zijn uitgerust met Ushindi-drivers ontwikkeld door de Deense fabrikant Purifi Audio. Deze drivers zijn gebaseerd op een innovatief ontwerp dat vervorming vermindert en geluid helder en gedetailleerd weergeeft met een hoge lineariteit, zelfs bij hoge volumes. Hierdoor wordt een gelijkmatige en nauwkeurige basweergave bereikt die zelfs bij lage volumes niet verloren gaat. Deze worden aangevuld met tweeters, die een helder en gedifferentieerd weergave van hoge tonen mogelijk maken en zo het algehele geluid in balans houden.

Een belangrijk kenmerk van de Clarity 6.2 is de faselineariteit, die een nauwkeurige weergave over het gehele frequentiespectrum garandeert. De nauwkeurige afstemming van de cross-overs zorgt er volgens de ontwerpers voor dat alle geluidsdetails onvervalst worden weergegeven. De luidsprekers hebben een opgegeven frequentiebereik van 35 Hz tot 40 kHz, waardoor een uitgebreide geluidsweergave mogelijk is, van diepe bassen tot hoge frequenties.

Dankzij hun compacte ontwerp zijn de luidsprekers geschikt voor zowel kleinere kamers als grotere omgevingen. De combinatie van geavanceerde technologieën en doordacht ontwerp maakt een nauwkeurige en dynamische geluidsweergave mogelijk die voldoet aan de eisen van audiofielen en hopelijk ook aantrekkelijk is voor degenen die hun eerste stappen willen zetten in de oogverblindende wereld van high-end audioproducten, aldus de fabrikant.

Radiant Acoustics Clarity 6.2: prijs en leveringinformatie

De Clarity 6.2 gaat voor net geen 4.000 euro per paar over de toonbank.