NIEUWSAccuphase

Accuphase A-80: stereo eindversterker die werkt in klasse A

De Japanse audiofabrikant Accuphase heeft een nieuwe tweekanaals eindversterker gelanceerd genaamd A-80, die werkt in pure klasse A. Kleur en stijl van de behuizing zijn helemaal volgens de al tientallen jaren gevolgde kleur en stijl van Accuphase. Eventueel kunnen de twee kanalen van de A-80 worden gebrugd, zodat een zeer krachtige mono eindversterker ontstaat.

Accuphae A-80

Zoals alle eindversterkers van Accuphase is ook de A-80 voorzien van VU-meters op het frontpaneel. De voeding is gebaseerd op een enorme afgeschermde ringkerntransformator, die bijstand krijgt van afvlakcondensatoren met een totale capaciteit van 120.000 μF. Per kanaal zijn tien paar MOS-FET halfgeleiders gemonteerd in een paarsgewijze push-pull configuratie.

De in klasse A werkende versterker heeft een uitgangsvermogen van 65 Watt per kanaal bij acht Ohm en bij vier Ohm is dat 130 Watt. Daar houdt het niet op want bij twee Ohm is 260 Watt beschikbaar en bij een zeer onwaarschijnlijke belasting van 1 Ohm kan de A-80 520 Watt leveren. de A-80 kan ook worden gebrugd en als mono versterker worden gebruikt. Voor luidspreker met een impedantie van acht Ohm is dan 260 Watt beschikbaar, voor vier Ohm 520 Watt en voor twee Ohm 1.040 Watt. de A-80 kan ook voor bi-amping doeleinden worden gebruikt. Het signaal dat dan binnenkomt op de linkeringang wordt dan versterkt doorgegeven aan beide kanalen die ieder een (deel van een) luidspreker aansturen.

De A-80 heeft een grote bandbreedte, t.w. het opgegeven frequentiebereik loopt van 0,5 Hz tot 160 kHz (+0, -3 dB / 1 Watt).De A-gewogen S/R-verhouding is 123 dB.

De afmetingen van de Accuphase A-80 zijn 465 xx 515 x 240 millimeter (B x D x H) en hij weegt 44,6 kilogram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE