NIEUWSDevialet

Devialet Gemini II: 2e generatie draadloze in-ear hoofdtelefoon met veel verbeteringen

Het Franse audiobedrijf Devialet heeft ongeveer drie jaar geleden de Gemini uitgebracht, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die is voorzien van verschillende zelfontwikkelde technieken, waaronder Devialet’s eigen ruisonderdrukkingstechniek. Na drie jaar heeft de Franse fabrikant zijn ontwerp verbeterd en Gemini II genoemd. De Gemini II is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen.

Devialet Gemini II

Met de Gemini heeft het Franse audiobedrijf Devialet in de herfst van 2020 zichzelf geïntroduceerd op de markt van hoofdtelefoons (lees ook onze recensie over de Devialet Gemini). Na drie jaar is er nu de verbeterde Gemini II die o.a. is voorzien van een nieuwe driver en ondersteuning van Bluetooth 5.2 en aptX. De nieuwe driver heeft een diameter van 10 millimeter en heeft een opgegeven frequentiebereik van 5 Hz tot 20 kHz. Het membraan bestaat uit drie lagen polymeer en een titanium coating. Een kleine maar krachtige neodymium magneet zorgt voor de aandrijving.

De Gemini II is net als het eerste model vooral bedoeld voor buitengebruik. Actieve Wind Reductie (AWR) is een door Devialet zelfontwikkeld software algoritme dat windgeluid moet verminderen. Bovendien zijn de microfoons zodanig geplaatst dat de Gemini II sowieso minder gevoelig is voor windgeruis. Verder is de Gemini voorzien van Adaptive Noise Cancellation en Internal delay Compensation (IDC). Beide technieken zijn door Devialet in huis ontwikkeld. De Adaptive Noise Cancellaton houdt rekening met de vorm van het oor van de gebruiker. IDC verbetert volgens Devialet met name de weergave van hoge tonen. De gebruiker kan ook Transparancy Mode inschakelen voor het doorlaten van omgevingsgeluid.

De Gemini II wordt geleverd met vier verschillende pasvormen. Bovendien is de nieuwe generatie 22 procent kleiner dan de eerste generatie zodat de oordopjes in combinatie met een pasvorm is vrijwel elk oor goed zullen blijven zitten. Het opberg- en oplaaddoosje is 40 procent kleiner dan de eerste versie. Een hoofdtelefoon die buiten wordt gebruikt moet ook enigszins waterbestendig zijn. De Gemini II is waterbestendig volgens de IPX4-norm.

Met de ondersteuning van Bluetooth 5.2. is ook multipoint connectiviteit toegevoegd, dus de Gemini II kan automatisch schakelen tussen twee apparaten, bijvoorbeeld een laptop en een smartphone. Volgens Devialet mogen de Gemini oordopjes tot maximaal 20 meter verwijderd zijn van het bronapparaat. Google Fast Pair maakt verbinding eenvoudig (in de toekomst, op dit moment is de certificering gaande). Bovendien kan daarmee ook eenvoudig de Devialet Gemini App uit de Play Store worden gehaald. Voor iOS systemen is er iOS App Match. Met de Devialet Gemini App kan de gebruiker de ANC regelen of het geluid personaliseren met de zesbands toonregeling.

De accu’s in de oordopjes gaan circa vijf uur mee. Met de batterij van de oplaaddoos meegerekend kan in totaal circa 22 uur muziek worden gespeeld. De oplaaddoos kan draadloos worden opgeladen of met het meegeleverde USB-C kabeltje.

Devialet Gemini II: prijs en leveringsinformatie

De Devialet Gemini II is vanaf de introductie direct verkrijgbaar in een witte en een zwarte uitvoering voor een adviesprijs van 399 euro. De exclusieve Devialet Gemini II Opera heeft een prijskaartje van 599 euro.


EDITORS' CHOICE